Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Királyháza - Börzsönyi Vérebes hétvége

2010.08.21

II. Börzsönyi Vérebes Hétvége, Királyháza

Júniusban egy csodálatos hétvégét töltöttem Vértessel és Ajtával a Börzsönyben, a gyönyörű Királyházán. Itt tartották a vérebesek második "hétvégéjüket", ami, bár nevében vérebes, de nyitott volt minden más vadászkutyafajta tartó számára, akit érdekel az utánkeresés, a csapázás. Így a hannoveri és bajorhegyi vérebeken kívül voltak erdélyi kopók, tacskó, és border terrier is.

Kép

Sok régi, és új ismerőssel, baráti hangulatban telt a hétvége. Házigazdáink, és a szervezők érdekes, hazsnos programokkal készültek.

Szombat délelőtt egy háziversenyt készítettek elő számunkra, A versenyző kutyák sorsolással kerültek be, 5 kutya versenyezhetett, közöttük volt Vértes is. a verseny csapáit péntek délután fektették, este hatalmas eső áztatta ezeket, így a  feladat nem tűnt egyszerűnek. Pláne, hogy a kutyák munkája után következett a kutyavezetők feladata. 6 nehéz kérdés izzasztott meg minket. Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden kutya sikeresen végigment a csapán. A legügyesebb kutya, és a legjobban válaszoló vezető, azaz a verseny győztesei:

 

 

Kép

 

 

A nap folyamán még részt vehettünk csapafektetési bemutatón is, ami után aki akart készíthetett csapát a saját kutyájának. Én Ajtának készítettem, egy kb 350 méteres csapát, amit kb hat óra múlva dolgoztunk ki.

Ebéd után két csapa kidolgozását közösen néztük végig.

Napközben baráti beszélgetésekre volt lehetőség, utánkereséseket bemutató filmeket nézhettünk. Közben a kutyák szabadon szaladgáltak, jó volt együtt látni a vérebeket és kopókat.

 

Kép

 

Sajnos Ajta épp a szombati nap folyamán kezdte meg élete első tüzelését, ami miatt el kellett őt zárni, és nehézségeket is okozott a későbbiekben,  de szerencsére komolyabban nem zavarta meg a sok kutya együttlétét. Így is elnézést kérek mindenkitől az ezzel okozott kellemetlenségekért, de sajnos az első tüzelés időpontját lehetetlen kiszámítani, bíztam benne, hogy nem történik így!

 

Köszönjük a tartalmas, hasznos, és nagyon baráti hétvégét!

Királyháza valóban gyönyörű, a szervezés és a vendéglátás csodálatos volt!